Binnenhof open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

30 april 2024

Speciaal voor de Dag van de Bouw, op zaterdag 8 juni, gaan de deuren van het Binnenhof weer even open. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er allemaal komt kijken bij de renovatie.

Speciale route

Via een speciale route wandel je door de gebouwen van de Eerste en Tweede Kamer en de Raad van State. Op verschillende plekken vertellen gidsen over bijzondere werkzaamheden en wat er allemaal komt kijken bij deze indrukwekkende en complexe renovatie. Ook kom je veel te weten over de 800-jarige geschiedenis van het Binnenhof en de zalen waar je doorheen loopt. Voor kinderen is er een speurtocht en zijn er leuke activiteiten.

Archeologische vondsten

Bij de werkzaamheden worden regelmatig archeologische vondsten gedaan. Van grafkelders en oude bouwconstructies tot eeuwenoude voorwerpen en skeletten. Tijdens de Dag van de Bouw worden er verschillende vondsten tentoongesteld en zijn de archeologen van de gemeente Den Haag aanwezig om van alles over hun werk te vertellen.

Reserveer nu!

Het Binnenhof is tijdens de Dag van de Bouw gratis te bezoeken. In verband met de verwachte drukte is aanmelden verplicht. Kaarten reserveer je via de website www.dagvandebouwbinnenhof.nl.

De renovatie

Het Binnenhof is het oudste parlementsgebouw ter wereld dat nog in functie is. De renovatie is hard nodig, de gebouwen waren niet meer brandveilig en in slechte staat. Met de renovatie krijgen de medewerkers straks weer een veilige en gezonde werkplek en worden de gebouwen een stuk beter toegankelijk. Zo zorgen we voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed.

Bron RVB

Deel dit artikel via:

Lees hier meer artikelen

Lees al het nieuws

7 mei 2024

16e-eeuwsebrug en bijzonder aardewerk ontdekt op de Hofplaats

Lees Verder

17 april 2024

Informatiemarkt brengt beerputvondsten, knoeiwerk en ruim 250 bezoekers samen in Amare

Lees Verder